Opis firmy:
Barry Callebaut AG, wraz z spółkami zależnymi, angażuje się w produkcję i sprzedaż produktów czekolady i kakao. Firma zapewnia czekoladki, związki, frytki i fragmenty, kakao, owoce kakaowe, wypełnienia, powłoki, orzechy, dekoracje i wtrącenia oraz barwniki spożywcze, a także arkusze personalizacji. Oferuje również proszek kakao, napoje czekoladowe, cappuccynos, napoje deserowe, produkty nabiałowe i bez mleka, herbatę i kawę. Firma dostarcza produkty pod ASM, Barry Callebaut, Cacao Barry, Callebaut, Carma, Chocovic, Mona Lisa, Gertrude Hawk Składniki, nazwy Van Houten Professional, Bensdorp, Cabosse Naturals, Caprimo, D'Orsogna Dolciaria, IBC i La Morella. Ponadto oferuje scentralizowane usługi skarbowe i zarządzania; badania i rozwój; ubezpieczenie; oraz usługi konferencyjne i szkoleniowe oferowane za pośrednictwem centrów akademii czekolady. Firma obsługuje producentów żywności i rzemieślników; oraz profesjonalni użytkownicy czekolady, w tym czekoladnicy, cukierni, piekarze, hotele, restauracje lub catering. Oferuje również produkty do automatów. Firma działa przede wszystkim w Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Wielkiej Brytanii, Belgii, Francji, Meksyku, Brazylii, Polsce, Szwajcarii, reszcie Europy, reszcie Ameryk i Azji i Pacyfiku. Barry Callebaut AG został włączony w 1996 roku i ma siedzibę w Zürich w Szwajcarii.