Opis firmy:
Barry Callebaut AG, wraz z spółkami zależnymi, produkuje i sprzedaje produkty kakaowe i czekoladowe. Firma zapewnia czekoladki, związki, frytki i fragmenty, kakao, owoce kakaowe, wypełnienia, powłoki, orzechy, dekoracje i wtrącenia oraz barwniki spożywcze, a także arkusze personalizacji. Oferuje również proszek kakaowy, napoje czekoladowe, cappuccions, napoje deserowe, produkty mleczne i bez mleka, herbatę i kawę. Firma dostarcza produkty pod Cacao Barry, Callebaut, Carma, Mona Lisa, Van Houten Professional, Bensdorp, Cabosse Naturals, D'Orsogna Dolciaria, IBC i La Morella Nuts. Ponadto oferuje scentralizowane usługi skarbowe i zarządzania; oraz usługi konferencyjne i szkoleniowe. Firma obsługuje producentów żywności i rzemieślników; oraz profesjonalni użytkownicy czekolady, w tym czekoladnicy, cukierni, piekarze, hotele, restauracje lub catering. Oferuje również produkty do automatów. Firma działa przede wszystkim w Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Wielkiej Brytanii, Belgii, Francji, Meksyku, Brazylii, Polsce, Szwajcarii, reszcie Europy, reszcie Ameryk i Azji i Pacyfiku. Barry Callebaut AG został zarejestrowany w 1994 roku i ma siedzibę w Zürich w Szwajcarii.