Opis firmy:
Burcon Nutascicience Corporation, wraz z spółkami zależnymi, rozwija białka roślinne i składniki do stosowania w przemyśle żywności i napojów w Kanadzie. Produkty firmy obejmują Peazazz, białko grochowe do stosowania w alternatywach mlecznych, gotowe do picia napoje, suche napoje mieszane, bary, wypieki i produkty zastępcze mięsa; oraz Peozac i Peazac 850, białko grochowe dla alternatywnych produktów mięsnych na bazie roślin, gotowe do zamieszania proszki, gotowe do zamieszania napoje, alternatywy mleczne i pręty żywieniowe, a także inne zastosowania wymagające najbardziej neutralnego smaku i umiarkowanej lepkości. Zapewnia purateinę, izolat białka rzepakowego do stosowania w alternatywach mięsnych, takich jak hamburgery, kiełbaski i bary żywieniowe; Supertein, białko rzepakowe, które jest jasnym proszkiem do stosowania w mrożonych deserach bez mleka, alternatywnej jaja, piankach na bazie roślin i gotowych napojach, bitej dodatki i prętach roślinnych; oraz Nutatein, białko rzepakowe zawierające mieszaninę białek globuliny i albuminy do stosowania w alternatywach mięsa i jaj oraz innych funkcjonalnych produktach roślinnych. Ponadto firma oferuje Nutratein-PS i Nutatein-TZ, mieszankę białka Peazac Pea; oraz Clarisoy, białko sojowe do stosowania w sportowych napojach żywieniowych, napojach na bazie cytrusów, napojach o smaku owoców, lemoniadach, sproszkowanych mieszankach napojów oraz innych produktach spożywczych i produktach żywieniowych. Ponadto zapewnia MeritPro, mieszankę białek odżywczych, w tym wolne od alergenu, bezglutenowe, bez mleczarstwa, nie-GMO i wegańskie. Firma była wcześniej znana jako Burcon Capital Corp. i zmieniła nazwę na Burcon Nutascience Corporation w październiku 1999 r. Firma została zarejestrowana w 1998 r. I ma siedzibę w Vancouver w Kanadzie.